Kladdkaka recept!
Ingredienser
22 dl socker
22 dl vetemjöl
0.50.5 dl kakao
11 nypasalt
125 g smör
22 st ägg
22 msk snabbkaffe
2Smör och ströbröd att bröa formen med
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med ströbröd.
3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe. Vispa ej!
4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
7. Garnera med lite hallon och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
driver du med mig eller inte så myck vadå 22 st